Burn-out

Burn out en Haponomie

Burn–out is ongezonde stress. Stressvolle situaties nemen je vaak in beslag. De oorzaken kunnen verschillend zijn, de uitwerking op jou is hetzelfde: je kunt er moeilijk afstand van nemen, kunt slecht ontspannen en brandt langzaam op. Extreme vermoeidheid, een verminderd gevoel van eigenwaarde en je terugtrekken uit sociale contacten zijn enkele symptomen van een burn-out. Haptotherapie kan dan uitkomst bieden.

Wat is haptotherapie?

Haptotherapie gaat over het herstel van het voelen. Van het werkelijk in contact zijn met jezelf, je situatie en je omgeving. Haptotherapie leert je voelen, dat je lichaam je een heleboel vertelt. Over wat je wilt en hoe je kompas werkt. Over wat goed voelt en wat niet en daar dan naar kunnen handelen.

Tijdens een behandeling worden specifieke oefeningen gedaan waarbij de therapeut voelbaar maakt hoe, waar en wanneer je blokkeert, terughoudt of je juist openstelt voor contact. In het geval van een burn-out draait het vooral om het leren aangeven en respecteren van je eigen grenzen.

 Haptotherapie zorgt voor voelbaar resultaat

Haptotherapie draait om het op gang brengen van een proces: het verbeteren van de overeenstemming tussen denken, voelen en handelen. Zodat wat je voelt de belangrijkste informatiebron wordt voor je handelen, in plaats van je gedachtes of de verwachtingen uit je omgeving. Daardoor bied je stressvolle situaties beter het hoofd, maak je krachtiger keuzes en voel je een verandering van hoge spanning, naar zachtheid en versoepeling.

Duur van de haptotherapie

De duur van de begeleiding verschilt en is afhankelijk van de hevigheid van de burn-out. Aanvankelijk zal het contact wekelijks zijn en daarna worden afgebouwd. Tijdens de herstelfase en terugkeer naar je werk, zal er vooral een ondersteunende functie zijn: behoud je de gewonnen ruimte, of val je terug? Dit steeds inzichtelijk maken, zorgt ervoor dat jouw gedrag meer voortkomt  uit zelfbewustzijn. Waardoor je belastbaarder, mobieler en vitaler bent èn blijft.

Tekst: folder burn-out VVH. www.haptotherapeuten-vvh.nl

Contactformulier

Afspraak maken?

06 47 03 94 12