Haptotherapie

Haptotherapie is een eerstelijns therapie (geen verwijzing nodig), waarin je begeleid wordt (weer) te leren voelen wat voor invloed het dagelijks leven (met daarin je familie, partner, vrienden, opleiding, werk, trauma’s en lichamelijk ongemak en pijn) op je heeft en hoe je daarmee om kan leren gaan.

Hoe is je relatie met jezelf en met de mensen in je omgeving? Hoe ga je om met je emoties, lichamelijk ongemak en/of pijn en helpt je dat? En als dit niet (meer) bij je past, wat dan?

Haptotherapeuten werken door middel van gesprekken, met oefeningen in de praktijkruimte en door het aanraken van iemand op de bank.

In de gesprekken leer je om woorden te vinden voor wat je voelt.

Tijdens de ‘oefeningen’, zit je bijvoorbeeld op een bal of sta je op een tol. Hierbij merk je aan je lijf wat je reactie is, zonder er eerst over na te denken. Deze lichamelijke ervaringen geven vaak duidelijke inzichten.

Tijdens de aanraking van de therapeut op de behandelbank, wordt je uitgenodigd om weg te gaan bij je gedachten en te voelen hoe het in je lijf is. Wat je lichaam je vertelt en wat je daarmee kunt. Hoe contact maken met je lijf je kan helpen om fysieke en emotionele pijn beter te dragen.

Contactformulier

Afspraak maken?

06 47 03 94 12