Voelen is aangeboren en doen we moeiteloos de hele dag, we luisteren er alleen vaak niet naar.

- Suzanne Snippe

Over tastbaar

Wie ben ik?

Ik ben Suzanne Snippe, Haptotherapeut in Rijswijk (ZH). Daarnaast werk ik af en toe nog als verloskundige.

Sinds 1 december 2014 ben ik begonnen met mijn praktijk ‘Tastbaar Haptonomie’, waar ik naast haptotherapie, ook zwangeren en hun partners op haptonomische basis begeleid. In deze begeleiding komen mijn oude en nieuwe vakgebied op een mooie manier samen.

Eind 1999 ben ik als verloskundige in Pijnacker komen werken. Ik heb met veel plezier veel Pijnackerse en Nootdorpse kinderen op de wereld zien komen en vele moeders, vaders en partners mogen begeleiden tijdens de zwangerschap, bevalling en kraambed.

In de loop van de jaren ben ik met haptonomie in aanraking gekomen. Eerst gefocust op zwangerschap en bevalling en later als persoonlijke ontwikkeling. In 2010 heb ik de verloskundige maatschap vaarwel gezegd en ben ik gestart met de opleiding tot haptotherapeut in Doorn. Naast de opleiding, heb ik mijn verloskundige werkzaamheden uitgeoefend als waarneemster in Delft e.o.

Sinds eind 2014 ben ik gestopt met full time werken als verloskundige, om me volledig te richten op het begeleiden van mensen die vastlopen in het dagelijks leven door het opstarten van “Tastbaar Haptonomie”.

Vanaf 1 februari 2017  werk ik samen met mijn collega haptotherapeut Tilly Spoor in Rijswijk.