Voelen is aangeboren en doen we moeiteloos de hele dag, we luisteren er alleen vaak niet naar.

- Suzanne Snippe

Over tastbaar

Wie ben ik?

Ik ben Suzanne Snippe, Verloskundige (niet praktiserend) en Haptotherapeut. Ik werk in Rijswijk (Zuid Holland).

In 1998 ben ik afgestudeerd als verloskundige in Rotterdam. Ik heb in meerdere praktijken in Leidschendam, Den Haag en Pijnacker als waarneemster ervaring opgedaan tijdens een ware babyboom.

Vanaf februari 2001 heb 18 maanden als verloskundige vrijwilliger gewerkt in Nigeria en heb ik traditionele vroedvrouwen getraind. Daarnaast heb ik gewerkt aan het opzetten en trainen van van Hiv- en Aidsvoorlichters in de lokale talen met de lokale bevolking.

Vanaf 2003 ben ik als partner in de maatschap voor verloskundigen in Pijnacker-Nootdorp komen werken en heb ik met veel plezier veel Pijnackerse- en Nootdorpse ouders mogen begeleiden tijdens de zwangerschap, bevalling en kraambed. In 2010 ben ik gestart met de opleiding tot Haptotherapeut in Doorn.

Op 1 december 2014 ben ik gestopt met fulltime werken als verloskundige en ben ik me gaan richten op het opzetten van mijn haptonomie praktijk- Tastbaar Haptonomie, waar ik naast haptotherapie, ook zwangeren en hun partners op haptonomische basis begeleid. In deze begeleiding komen mijn oude en nieuwe vakgebied op een mooie manier samen.

Vanaf 1 februari 2017  werk ik samen met mijn collega haptotherapeut Tilly Spoor in Rijswijk.